[Piuparts-devel] Bug#566672: piuparts fails if testing a package which isn't in the archive

Holger Levsen holger at layer-acht.org
Sun Jan 24 14:04:22 UTC 2010

package: piuparts
x-debbugs-cc: debian-mentors at lists.debian.org, henrich at debian.or.jp, 
steffen.joeris at skolelinux.de

Hi Hideki,

congratulations! You found a bug in piuparts! :-)

On Samstag, 23. Januar 2010, Hideki Yamane wrote:
> > 0m38.1s INFO: PASS: Installation and purging test.
> > 0m38.1s DEBUG: Starting command: ['chroot', '/tmp/tmpmHa5Fk',
> > 'apt-cache', 'show', 'mecab-naist-jdic-eucjp'] 0m38.3s DUMP:
> >   W: Unable to locate package mecab-naist-jdic-eucjp
> >   E: No packages found

On Sonntag, 24. Januar 2010, Hideki Yamane wrote:
> > how did you run piuparts?
>Well, as usual I run it as below, just with -p option
>$ sudo piuparts -p ./mecab-naist-jdic-eucjp_0.6.1-20090630-1_all.deb

piuparts ran "apt-cache show $package", which failed, because the tested
package is not in the archive yet. Obviously this is a valid usecase and 
piuparts should not fail in this case.

The relevant code is in piuparts.py, line 725ff.

Thanks for using piuparts, I'll try to fix this ASAP.

-------------- next part --------------
A non-text attachment was scrubbed...
Name: not available
Type: application/pgp-signature
Size: 189 bytes
Desc: This is a digitally signed message part.
URL: <http://lists.alioth.debian.org/pipermail/piuparts-devel/attachments/20100124/ba128436/attachment.pgp>

More information about the Piuparts-devel mailing list