[sane-devel] Problem: Epson 610 vs. Artec AS6E

Karl Heinz Kremer khk@khk.net
Wed, 27 Mar 2002 06:02:11 -0500

Content-Type: text/plain; charset=us-ascii
Content-Disposition: inline
Content-Transfer-Encoding: quoted-printable

I have no idea what's going on here. I've not used quiteinsane in a long ti=
and never looked at the source code. So I'm certainly not an expert on
the frontend side.

Is the scanner working?

One thing that can be wrong is that you have two Sane installations on the
same system: One that was compiled from the 1.0.7 sources (probably in
/usr/local) and one that came with the Linux distribution (probably install=
in /usr). This is a sure recipe for disaster...

Karl Heinz

On Wed, Mar 27, 2002 at 09:03:34AM +0100, mh wrote:
> Hi,=20
> I've got the following bug report from a user who tries to use an Epson 6=
> USB scanner in conjunction with quiteinsane:
> "I have an Epson scanner "perfection 610" USB, and scanimage -L produces
> device `epson:/dev/usb/scanner0' is a Epson Perfection610 flatbed scanner
> xsane works good, but quiteinsane displays the scanner named :=20
> Device name : "as6e:as6edriver"
> Vendor : "Artec"
> Model : "AS6E"
> type : "flatbed scanner" "
> He uses SANE1.0.7 (self-compiled, system unknown). In his dll.conf only =
> epson is enabled. An Artec scanner (parport) never has been installed.=20
> Did someone notice similiar problems with quiteinsane, or maybe has an id=
> what might be causing this?
> Thanks
> Michael
> _______________________________________________
> Sane-devel mailing list
> Sane-devel@www.mostang.com
> http://www.mostang.com/mailman/listinfo/sane-devel

Karl Heinz Kremer                                  khk@khk.net
PGP Key at                 http://www.khk.net/download/khk.asc
EPSON Sane Backend:                         http://www.khk.net

Content-Type: application/pgp-signature
Content-Disposition: inline

Version: GnuPG v1.0.6 (GNU/Linux)
Comment: For info see http://www.gnupg.org