[sane-devel] HP 7450C USB scanner failure with ADF

Jose Paulo Moitinho de Almeida moitinho@civil.ist.utl.pt
Tue, 24 Jun 2003 10:49:46 +0100

On Monday 23 June 2003 18:12, TomF wrote:
> On Redhat 9.0 with all Up2date patches installed, I uninstalled
> sane-backends and installed sane-backends-1.0.12-1asp.i386.rpm.  When I
> ran xsane with ADF enabled, my HP7450C scanner, which is connected
> via usb, fed about 5 inches of the first document into the ADF, went
> into Initializing mode, and hung.  I reproduced the problem with export
> SANE_DEBUG_AVISION=7, and sent a problem report to rene.rebe@gmx.net on
> Fri, 20 Jun 2003.  I haven't received a response yet, and Rene appears
> to be on vacation: no activity since June 11.
> Yesteroday, I uninstalled sane, xsane-0.89-3, xsane-gimp-0.89-3,
> sane-frontends-1.0.9-2, and kdegraphics-3.1-5, and installed
> sane-backends-1.0.12.tar.gz and xsane-0.91.tar.gz.  I got the same
> behavior when I ran xsane with ADF enabled.  After hanging for a long
> time, sometimes a device disable error message is sent to the log,
> sometimes not.
> I am wondering if there is a SCSI/USB conflict.  The usb/scsi emulation
> is supposed to be obsolete, but I found the following on my system:

Without the logs it is difficult to tell. But the current version of the 
backend uses libusb, so (probably) the hpusbsci module is necessary for that 
scanner, but it may happen that when you plug the scanner the kernel loads it 

Please try to do an "lsmod" to check if the module is loaded and if it is do 
an "rmmod hpusbscsi" before trying to scan.